COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Peste 12,5 mil. de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural

31 iul. 15:31   Economie
2149 0

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a semnat contracte de finanțare în sumă de 12,5 mil. de lei pentru proiecte de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Documentele au fost semnate vineri 30 iulie, cu reprezentanții a 11 primării, care au aplicat pentru finanțare în cadrul celui de-al treilea apel.

Proiectele pentru care au aplicat primarii vizează renovarea/reabilitarea clădirilor publice, achiziționarea de vehicule și echipament de deszăpezire și întreținere a spațiilor verzi, reabilitarea drumurile publice, precum și extinderea/reabilitarea sistemelor de canalizare.

Directorul AIPA, Vadim Curmei a salutat inițiativa primarilor de a aplica la finanțare, deoarece acest lucru contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai a populației. ”Încurajăm toți primarii localităților Republicii Moldova să inițieze proiecte pentru a contribui la un trai mai bun al populației”.

Printre localitățile care au primit cele mai mari subvenții de la AIPA au fost comuna Tohatin – 1,8 mil. de lei – construcția colectorului pentru funcționarea sistemului de canalizare și localitatea Gura Camencii – 1,7 mil. de lei – reabilitarea drumului din centrul localității cu o lungime de 0,5 km.


Cel mai mic contract care a fost semnat dă către AIPA este localitatea Rudi în sumă de 394 mii de lei, iar banii sînt destinați pentru achiziția echipamentelor și utilajelor de deszăpezire.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽