X 
Cazul Șor stiri: 599

Peste 100 de mii de tone de mere sînt în depozitele producătorilor autohtoni

22 noi. 2022,, 10:45   Economie
1626 0

La începutul acestei luni, în depozitele de fructe din țară erau depozitate aproximativ 117 mii tone de mere, arată datele Asociației Moldova Fruct. Aceasta este cu aproximativ 100 mii tone mai puțin decît în aceeași perioadă a anului trecut, scriu analiștii de la EastFruit.

Anterior, reprezentanții Asociației au redus prognoza producției de mere în acest an de la 485 mii tone la circa 400 mii tone. În același timp, ei presupun că pînă acum, aproximativ 12 mii de tone de mere din recolta din acest an au fost vîndute pe piața internă, aproximativ 240 de mii de tone au fost trimise pentru prelucrare industrială, iar peste 31 de mii de tone – la export.

Unii producători consideră că „cantitatea de mere în depozitele producătorilor și comercianților agricoli poat fi de fapt ceva mai mare sau mai mică, dar, în principiu, este vorba despre aproape 100 de mii de tone”.

În același timp, în opinia lor, în anul curent de comercializare, o importanță deosebită nu are anume volumul acestui produs, ci structura acestuia – pe clase și categorii de calitate.

În special, informații valoroase pentru operatorii de pe piață ar fi cele despre cantitatea absolută (în tone) sau cel puțin relativă (în procente) a soiurilor de mere Gala, Golden, Jonagold, Red Chief și alte soiuri populare pe piețele din Golful Persic, Africa de Nord, precum și UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?