COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pentru crearea infrastructurii platformelor industriale din țară vor fi alocate 50 milioane lei

Pentru crearea infrastructurii platformelor industriale din țară vor fi alocate 50 milioane lei

Programul-pilot de creare a Platformelor Industriale Multifuncționale, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost, prezentat în cadrul unei reuniuni cu președinții consiliilor raionale și primarii din 16 raioane ale țării.

Potrivit ministrului Economiei, Sergiu Railean, platformele de suport în afaceri, infrastructura industrială sînt acele instrumente, cu ajutorul cărora APL-urile vor putea crea harta economică a țării. Iar misiunea prioritară a autorităților publice centrale este de a elabora noi politici și programe pentru extinderea acestei infrastructuri în toate regiunile țării.

Sergiu Railean a menționat că acele 16 platforme industriale multifuncționale vor fi create în raioanele cu un nivel de industrializare scăzut, în care nu există infrastructură de afaceri sau industrială, precum Parcuri Industriale sau Zone Economice Libere, iar dezvoltarea acestora se va realiza în cîteva etape.


„Prima etapă prevede identificarea terenurilor pentru construcția platformelor, urmînd racordarea la utilitățile publice. Administrarea, dezvoltarea și funcționarea PIM va fi asigurată direct de către Autoritatea Publică Locală de nivelul 1 și 2 sau prin intermediul unei instituții publice fondate de aceasta. Programul va fi implementat pe o perioadă de 36 luni, cu posibilitatea de extindere.

Programul-pilot va fi implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), fiind finanțat anual din bugetul de stat și resursele externe. Pentru crearea infrastructurii platformelor industriale multifuncționale în anul curent vor fi alocate 50 milioane lei”, a spus Sergiu Railean.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load