COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Pe conturile Băncii Naționale a Moldovei au intrat 236 de milioane de dolari

1 sep. 12:53   Economie
1478 6

Fondul Monetar Internațional (FMI) a oferit Republicii Moldova cele 236 de milioane de dolari, negociate de către prim-ministra Natalia Gavrilița și Rodgers Chawani, reprezentantul rezident al FMI în Republica Moldova.

„Săptămîna trecută…, au intrat pe conturile Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cele 236 de milioane de dolari din partea FMI, care sînt necondiționate”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

Alocarea Drepturi Speciale de Tragere(DST) de care va beneficia R. Moldova oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nici o condiționalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.

Acum o săptămînă, Natalia Gavrilița a menționat că Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplini veniturile la buget și pentru a oferi suport substanțial sectoarelor economice, cu un accent pe întreprinderile mici și mijlocii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X