X 

Paul Graham: Franța își dorește să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Republicii Moldova

2 oct. 12:30   Economie
2046 0

Autoritățile franceze își doresc să contribuie la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Franței la Chișinău, Paul Graham.

Într-un interviu la Radio Chișinău, diplomatul a precizat că Agenția Franceză de Dezvoltare și-a propus să investească în trei sectoare importante pentru cetățeni, iar în acest context, Agenția va deschide chiar și un birou permanent la Chișinău la începutul lunii februarie.
„Agenția Franceză de Dezvoltare a decis să contribuie la dezvoltarea a trei sectoare care ne par foarte importante. Sectorul apei, aprovizionare, energie, împădurire și irigație. Săptămîna viitoare va avea loc o nouă misiune din partea Agenției Franceze de Dezvoltare care va lucra anume în aceste domenii, va deschide chiar și un birou permanent la Chișinău la începutul lunii februarie. Un alt sector esențial pentru dezvoltarea și integrarea europeană a Republicii Moldova este sectorul transportului, în special transportul feroviar. Guvernul francez a propus o finanțare pentru a realiza reabilitarea conexiunii feroviare dintre Chișinău-Ungheni pînă la frontiera cu România”, a declarat ambasadorul Paul Graham.
Ambasadorul Franței la Chișinău a mai spus că în prezent există un potențial mare de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale, iar interesul întreprinderilor franceze pentru Republica Moldova este în creștere.
6
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?