X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlicov: Ajustarea legislației energetice se face în beneficiul cetățenilor R. Moldova

25 feb. 11:15   Economie
2325 2

Ajustarea legislației în domeniul energetic nu se realizează pentru Bruxelles sau pentru că așa ne cere Uniunea Europeană, ci pentru cetățenii Republicii Moldova, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov la EcoFM.

Potrivit oficialului, autoritățile transpun legile țării și modul de funcționare a sistemului energetic din Republica Moldova la niște standarde după care funcționează și piața Uniunii Europene, transmite radiomoldova.

„Noi vrem ca cetățenii noștri, din Republica Moldova să aibă exact acleași drepturi, posibilități, opțiuni pe care le au cei din Uniunea Europeană. Și atunci eu nu aș vorbi în termeni de transpunere de directive, să spunem așa, ca cerințe europeană, eu aș vorbi despre faptul că noi treptat aducem piața noastră și modul de funcționare a sistemului energetic la niște standarde europene civilizate”, a precizat Victor Parlicov.

Precizăm că odată cu începerea războiului în Ucraina, Republica Moldova s-a confruntat cu o criză energetică, compania rusă Gazprom limitând volumele de gaze naturale livrate țării noastre. Prin urmare, autoritățile au fost nevoite să diversifice sursele de achiziție a gazelor naturale procurând de pe piețele europene la un preț mult mai mare.

1
0
0
0
45

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?