Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Parlamentul a aprobat simplificarea procedurii de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar

28 iul. 12:29   Economie
1486 0

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată, ceea ce va crea condiții pentru a asigura plasarea pe piața Republicii Moldova a medicamentelor de uz veterinar calitative, sigure și eficiente. Proiectul pentru modificarea unor acte normative a fost aprobat, astăzi, de Legislativ, în lectura a doua.

Modificările legislative vor face mai clare condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și a obligațiilor şi împuternicirilor ANSA în domeniu.

Printre prevederile proiectului se regăsește și prohibiția comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară. Suplimentar, proiectul prevede substituirea Certificatului de înregistrare a produsului farmaceutic de uz veterinar cu Certificatul de înregistrare a medicamentului de uz veterinar și stabilirea unui termen nelimitat de valabilitate al acestuia.

Legea adoptată, inițiativă legislativă a președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав