Preşedintele stiri: 3022

Parlamentarii își doresc o mai mare transparență în salariile persoanelor publice

15 sep. 15:02   Economie
1700 0

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, raportul la un PROIECT de lege care are drept scop asigurarea transparenței salarizării unor categorii de persoane publice.

Modificările prevăd că Ministerul Finanțelor, pînă pe data de 1 mai a fiecărui an, va publica pe pagina sa web, cuantumul salariilor de bază pentru anul curent al persoanelor cu funcții de demnitate publică, a personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, a funcționarilor publici de conducere de nivel superior și a conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului. Va fi publicată suma totală a remunerării, inclusiv salarii, indemnizații, compensații.

Veniturile funcționarilor și demnitarilor pot fi estimate din informația deja disponibilă public, însă publicului larg îi este dificil să le acceseze, din cauza formei în care aceasta este publicată – declarațiile de avere și interese, menționează autorii proiectului – deputații Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba și Radu Marian.

În opinia autorilor, proiectul va crește nivelul de transparență, accesibilitate și utilizabilitate a informației relevante și, odată adoptat, va constitui un pas în creșterea încrederii societății în instituțiile statului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X