Opinie: "Rezultatul activității ZEL asupra economiei țării este practic zero"

22 feb. 2021,, 17:45   Economie
2138 1

Efectul activității Zonelor Economice Libere asupra economiei Moldovei este practic nul, deoarece, cu timpul, sub presiunea lobby-știlor, esența acestor structuri importante a fost distorsionată.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețelele de socializare de către expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi, transmite Noi.md.

El a menționat că în 1995 a prezentat de la tribuna Parlamentului prima lege cu privire la zonele economice libere, la elaborarea căreia a participat activ.

"Am fost plini de speranța ca vom crea o oază care va atrage investitori străini și va stimula dezvoltarea producțiilor orientate spre export. Cu toate acestea, pas cu pas, an după an, sub presiunea lobby-știlor noștri, esența acestor structuri importante a fost distorsionată. ZEL-ul de la Chișinău a fost transformat într-o platformă de comerț, ușile ZEL au fost deschise pentru firmele locale, mărfurile din ZEL au primit accesul pe teritoriul vamal al țării, beneficiile investitorilor străini au fost reduse treptat la zero. Și, ca rezultat, avem ceea ce avem. Efectul activității ZEL asupra economiei țării este practic zero. Doar ZEL Bălți poate fi considerat un exemplu de dezvoltare", a subliniat Alexandr Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?