COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Ponderea exporturilor moldovenești în Rusia ar trebui să crească substanțial

Opinie: Ponderea exporturilor moldovenești în Rusia ar trebui să crească substanțial

Ponderea exporturilor moldovenești în Rusia ar trebui să crească substanțial. În prezent, există toate condițiile necesare pentru acest lucru.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru și fost ministru al economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, în cadrul celei de-a doua ediție a Forumului economic moldo-rus, unde a fost moderatorul secțiunii „Moldova. Ce oferă o economie deschisă lumii”, relatează Noi.md.

Participanții au discutat despre utilizarea regimurilor comerciale ale Moldovei, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a businessului și investiții, promovarea zonelor economice libere existente în țară și dezvoltarea parteneriatelor de afaceri.


Alexandru Muravschi a subliniat faptul că ponderea bunurilor moldovenești exportate în Rusia ar trebui să crească substanțial, iar în prezent există toate condițiile necesare pentru aceasta. „Trebuie să creștem și să creștem. Avem speranțe speciale de la Camera de comerț și industrie în această chestiune.

Sperăm că contactele cu partenerii moldoveni vor fi regulate", a spus el.

Alexandru Muravschi a menționat, de asemenea, că Rusia și Moldova au multe interese comune, iar situația politică actuală contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Principala concluzie făcută de participanții la secțiunea „Moldova. Ce oferă o economie deschisă lumii”: În lumea modernă, politica egoistă unilaterală nu aduce beneficii nici unei țări mari, nici uneia mici. Globalizarea prin cooperare și conlucrare este calea către progresul comun”, a declarat fostul prim-ministru, fost ministru al Economiei din Moldova.

Cel de-al doilea Forum economic moldo-rus a avut loc între 19 și 21 septembrie la Chișinău. La eveniment au fost invitați cei mai importanți economiști, oameni de afaceri, politicieni și experți din cele două țări. În special, la Forum au participat președintele Moldovei, Igor Dodon, vice prim- ministrul Federației Ruse, Dmitrii Kozak, co-președintele organizației publice rusești „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov, guvernatorul regiunii Omsk, Alexandr Burkov și alții.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load