Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Opinie: Multe instituții HoReCa s-ar putea închide în curînd pentru totdeauna

2 feb. 2021,, 09:50   Economie
1783

Dacă HoReCa va fi în continuare ignorată de autorități și nu vor fi anulate restricțiile temporare impuse anterior activității întreprinderilor din această ramură, în scurt timp tot mai multe localuri își vor închide ușile pentru totdeauna!

De această părere este omul de afaceri, reprezentantul Asociației restauratorilor și companiilor mari din sectorul HoReCa, Dumitru Cebotarescu, transmite Noi.md.

El a menționat că, în ajun, în R.Moldova au fost înregistrate 282 de cazuri de COVID-19, cu toate acestea, Comisia naţională extraordinară de sănătate publică se face că nu vede realitatea din jur. În special, deși deja de cinci săptămâni numărul de cazuri Covid-19 nu înregistrează creșteri majore, ea nu anulează restricțiile introduse anterior pentru funcționarea întreprinderilor HoReCa.

”La impunerea restricțiilor de lucru pentru localuri pînă la ora 22:00, ni s-a explicat și argumentat, că această măsură este una provizorie și va fi menținută până la momentul când numărul de cazuri va scădea sub 1000. Și din nou autoritățile nu s-au ținut de cuvânt. Astăzi, peste 50.000 de familii pătimesc din cauza ignoranței și lipsei de interes a autorităților față de un întreg sector al economiei. Anume aceste mesaje le-am transmis în cadrul întâlnirilor cu fracțiunile parlamentare. Noi vrem să trăim și să lucrăm acasă", a scris Dumitru Cebotarescu după întrevederea reprezentanților Asociației restauratorilor și companiilor mari din sectorul HoReCa cu deputații din Parlament.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав