X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

O nouă agenție va fi înființată în R.Moldova

17 iul. 14:23   Economie
1723

În Republica Moldova ar urma să fie înființată o nouă agenție de stat. Este vorba despre Agenția Feroviară care va fi subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Agenția va avea misiunea de a asigura implementarea politicilor statului în domeniul transportului feroviar și supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a cadrului normativ în acest domeniu pentru asigurarea siguranței traficului feroviar, a calității și inofensivității serviciilor de transport feroviar, transmite deschide.md.

Totodată, Agenția va realiza funcțiile cu care a fost abilitată, în următoarele domenii: transport feroviar național și internațional; siguranța transportului feroviar; certificarea mecanicilor de locomotivă; etc.

La prima etapă, noua entitate va avea un efectiv-limită în număr de 28 de angajați, inclusiv director și director adjunct.

Potrivit autorităților, necesitatea constituirii Agenției Feroviare este condiționată, inclusiv, de angajamentele prevăzute în cadrul Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав