O companie ungară deschide o fabrică în Moldova

O companie ungară deschide o fabrică în Moldova

Compania maghiară Equip Test, la 1 octombrie 2018, va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice, cu circa 50 de locuri de muncă.


Acest fapt a fost menționat la întrevederea dintre ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova, Chiril Gaburici, cu reprezentanții companiei maghiare, relatează Noi.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.


Ministrul a salutat decizia companiei Equip Test de a investi anume în Republica Moldova, chiar dacă țările vecine sînt mai atractive. 


„Vom oferi tot suportul pentru ca aceasta să beneficieze de toate oportunitățile și facilitățile acordate de zonele economice libere și să dezvolte acest proiect investițional pe piața națională. Cunosc că Equip Test produce echipamente pentru renumite companii din lume, inclusiv pentru compania Fujikura, care își desfășoară activitatea în țara noastră. Este un bun prilej pentru a asigura încrederea altor companii mari de a investi în Moldova”, a afirmat Chiril Gaburici, 


În cadrul întrevederii, directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, au subliniat că au analizat oportunitățile investiționale oferite de țara noastră pentru a-și dezvolta afacerea, urmare a participării lor la forumul Moldova Automotive Days 2018. În context, oamenii de afaceri au menționat că Equip Test este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, Equip Test a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea în alte state.


„Apreciem efortul Guvernului Republicii Moldova în realizarea reformelor economice și oferirea oportunităților investiționale. Dorim să deschidem o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice în ZEL – „Expo Business Chișinău”. Vom angaja în următorii 2 ani, circa 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește pînă la 100 de persoane. Contăm pe susținerea autorităților în extinderea afacerii, precum și la implementarea tehnologiei moderne de design și producție a echipamentului de testare pentru PCB’s și cablaje. Deși am luat în calcul și oportunitatea de a ne extinde în România, alegerea finală a venit pentru Republica Moldova”, a menționat Zoltan Kadar.


Ministrul Economiei și Infrastructurii a asigurat disponibilitatea și intenția de suport în vederea dezvoltării unei afaceri și a asistenței informaționale necesare, pentru a beneficia de toate condițiile favorabile pentru producerea noilor tehnologii. Totodată, Chiril Gaburici a specificat că absolvenții instituțiilor de învățămînt din domeniul ingineriei mecanice și microelectronicii vor avea posibilitatea să se încadreze în cîmpul muncii aici, acasă, în Republica Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load