X 

O companie poloneză de construcții este interesată de colaborarea cu ZEL-urile din Moldova

25 apr. 2019,, 12:50   Economie
2456 0

Compania poloneză OCMER, care de 25 de ani este specializată în proiectarea și construcția spațiilor industriale, este interesată să colaboreze și cu Zonele Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova.

Declarația fost făcută de reprezentanții companiei poloneze în cadrul ședinței cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite Noi.md.

La rîndul său, Chiril Gaburici a menționat că extinderea și dezvoltarea Zonelor Economice Libere este foarte importantă pentru țara noastră.

”Vom analiza cu atenție această oportunitate de colaborare, care prevede construirea și altor hale industriale din cadrul ZEL. Sînt sigur că pe lîngă locurile de muncă care vor fi create – companiile și organizațiile de proiectare, construcție și transport din Moldova, care vor lucra ca subantreprenori – vor cîștiga experiență internațională valoroasă”, a spus el.

Prin aducerea unei firme poloneze de construcții în țara noastră, apare și posibilitatea de a deschide o linie de creditare în Banca Economică Poloneză, cu o rată scăzută a dobînzii și o perioadă maxim posibilă de rambursare. De mai multe decenii, agenții economici din țările vecine au utilizat cu succes acest instrument financiar de la banca poloneză pentru construirea unor obiecte solide în parteneriat cu companiile de construcții din Polonia.


Compania OCMER a proiectat și construit cîteva sute de obiecte industriale, cu o suprafață de 1 milion de metri pătrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?