COVID-19 în MOLDOVA

O companie aeriană din Moldova a lansat zborurile în Australia

O companie aeriană din Moldova a lansat zborurile în Australia

Nava Boeing B747-400ER-JAI a Companiei aeriene moldovenești Aerotranscargo pentru prima oară a aterizat în Australia, pe aeroportul Brisbane.

Pentru a obține Certificatul de operator aerian (AOC) și astfel, a avea posibilitatea de a opera zboruri în Australia, compania de la Chișinău urma să îndeplinească cerințe tehnice și operaționale foarte stricte, relatează mybusiness.md cu referire la transportjournal.com.

Aerotranscargo SRL, cu un capital de 500 mii de lei, a fost fondată în august 2011de către Mihail Șcemelev (40 la sută), Serghei Dudco (40 la sută), ambii de la Tiraspol, Mihail Eganov de la Chișinău (10 la sută) și Anatoli Reabcin (10 la sută), care s-a născut în Germania, dar locuiește în Moldova.


În 2013 Serghei Dudco și-a vîndut cota parte Irinei Șcemeleva, soția lui Mihail Șcemelev, afiliată cu alte două companii din domeniul traficului aerian.

Însă deja de șase ani 60 la sută din capital aparțin cetățenei Rusiei Natalia Dornițeva, despre care nu se cunoaște nimic, scrie mold-street.com.
Astăzi compania aeriană dispune de patru nave B747-400ER-JAI, însă în septembrie urmează să apară și al cincilea avion.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load