X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noua decizie a BNM privind politica monetară

4 mai. 2018,, 11:40   Economie
3968 0

Banca Națională a Moldovei (BNM) a menținut rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 6,5% anual, notează Noi.md.

Potrivit unui comunicat al BNM, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul ultimei sale ședințe a decis să mențină ratele de dobîndă la creditele overnight la nivelul actual de 9,5% anual, iar la depozitele overnight – la nivelul actual de 3,5% anual.

Totodată, BNM a menținut norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă la nivelul actual de 40% din baza de calcul, iar norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în valută liber convertibilă – la nivelul actual de 14% din baza de calcul.

Decizia a fost luată în baza analizei macroeconomice actualizate și a asumărilor aferente noii runde de prognoză a inflației pe termen mediu. Menținerea ratei de bază la nivelul actual este justificată de presiunile dezinflaționiste care vor persista în cea mai mare parte a anului curent și pe fundalul unei creșteri economice de peste 3%.

Următoarea ședință a Comitetului executiv al BNM cu privire la politica monetară va avea loc la 5 iunie 2018, conform calendarului publicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?