X 
Cazul Șor stiri: 594

Noi obligații pentru beneficiarii de subvenții agricole

20 feb. 2018,, 09:50   Economie
3458 0

În Moldova, producătorii agricoli beneficiari de subvenții, începînd din 2018, au noi obligații – să utilizeze elemente de identitate vizuală la obiectul investițiilor.

Informația a fost comunicată de către Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), care a menționat că toți producătorii agricoli care beneficiază de asistență din partea statului începînd cu anul 2017 trebuie să folosească asemenea mijloace vizuale la obiectul investiției, relatează Noi.md.

Acest lucru este prevăzut de Regulamentul cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenționare 2017-2021. Elementele de identitate vizuală demonstrează că producătorii agricoli au beneficiat de subvenții din programul Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) și cele ale Programului ENPARD Moldova – suport pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Într-un comunicat al AIPA se specifică faptul că, în termen de 15 zile din momentul în care producătorii agricoli au primit finanțarea sau aprobarea de finanțare, ei sînt obligați să aplice elementele de identitate vizuală. În caz contrar, ei riscă să fie sancționați.

Sînt 3 tipuri de elemente vizuale: autocolantul se aplică pe toate mașinile, utilajele și echipamentele pentru care suma subvenției este mai mare de 20.000 de mii de lei. Plăcuța informativă se aplică în cazul în care suma subvenției este de la 100.000 pînă la 500.000 de mii de lei. Panoul informativ se aplică în cazul în care suma subvenției este mai mare de 500.000 de mii de lei.


Elementele de identitate vizuală asigură transparența implementării, derulării și atribuirii fondurilor naționale și externe. Materialele de vizibilitate trebuie să ofere informații clare despre beneficiar, localitatea în care s-a realizat investiția; valoarea totală a investiției; suma subvenției; contribuția proprie.

Toate aceste informații vor fi afișate și menținute pe întreaga perioadă de realizare a investiției sprijinite prin FNDAMR și/sau pe toată perioada de monitorizare a proiectului și vor fi plasate într-un loc vizibil publicului.

Pentru a afla mai multe detalii referitoare la aplicarea și menținerea elementelor de identitate vizuală agricultorii sînt îndemnați să se adreseze oficiilor teritoriale ale AIPA în a căror rază sînt amplasate afacerile subvenționate.

Materialele de vizibilitate vor fi tipărite și instalate din bugetul personal, ținînd cont de modelele aprobate de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (modelele pot fi accesate la rubrica materiale de vizibilitate pe site-ul oficial al AIPA, aipa.gov.md).

Ghidul complet privind aplicarea elementelor de identitate vizuală a FNDAMR poate fi găsit accesînd acest link http://aipa.gov.md/ro/node/1820. De aici pot fi accesate modelele materialelor vizuale și specificațiile tehnice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?