Noi investiții pentru ZEL Giurgiulești

12 feb. 2018,, 12:10   Economie
6014 0

Se preconizează atragerea de noi investiții în Zona Economică Liberă Giurgiulești.

Acest fapt a fost menționat în cadrul întrevederii pe care Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut-o cu Thomas Moser, directorul executiv al companiei „Danube Logistics”, în timpul vizitei la Portul Internațional Liber Giurgiulești, informează Noi.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, părțile au discutat subiecte referitoare la facilitățile acordate rezidenților ZEL Giurgiulești și atragerea investițiilor, serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești, precum și dezvoltarea infrastructurii portuare și a căilor de acces.

Chiril Gaburici, de asemenea, a inspectat tronsoanele de pe traseul Chișinău-Giurgiulești, a căror reabilitare urmează a fi lansată în acest an.

Ministrul a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii drumului, a căii ferate și a căilor de acces. „Trebuie să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor atît pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă, cît și pentru cei care vor veni să investească aici. Este important să dezvoltăm infrastructura și să devenim competitivi în domeniu”, a subliniat Gaburici.


Thomas Moser a remarcat că printre serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești se numără depozitarea containerelor și a mărfurilor, încărcarea și descărcarea mărfurilor, transbordarea mărfurilor, agenturarea navelor. De asemenea, sînt prestate servicii de locațiune pentru rezidenții ZEL. În prezent, în ZEL Giurgiulești activează circa 50 de rezidenți, care își desfășoară activitatea economică în diferite domenii.

Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost creat în anul 2005.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?