COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Noi investiții în Arena Chișinău

22 apr. 15:45   Economie
1530 0

Încă 67,7 milioane de lei urmează să fie alocate pentru majorarea capitalului social al Arenei Naționale. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost inițiat de Ministerul Finanțelor, la la solicitarea Agenției Proprietății Publice.

Proiectul stabilește excepția cu privire la intrarea în vigoare a hotărîrii la data publicării.

„Regimul de urgență se datorează faptului că, potrivit prevederilor contractuale obiectul (Arena Națională) urma să fie deschisă la data de 1 mai 2020. Astfel, avînd în vedere că există deja o întîrziere referitor la darea în exploatare al complexului, propunem intrarea în vigoare a proiectului la data publicării în Monitorul Oficial”, se spune în proiect.

Anterior, s-a anunțat că proiectul Arena Chișinău va costa 43 de milioane de euro. Ulterior fostul Guvern Filip a majorat investiția cu peste 1 milion 529 de mii de euro.

Lucrările de construcţie sînt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. De precizat că partenerul privat, compania Summa din Turcia, este singurul care s-a arătat interesat de concursul organizat de autoritățile de la Chișinău.


Precizăm că Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pe delapidarea averii străine și abuz de putere în interesul unui grup criminal în cazul Arenei Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X