COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Nimeni nu pedepsește Moldova prin creșterea prețului la gaze, noi singuri sîntem de vină. Opinie

15 oct. 11:15   Economie
2597 0

Rusia nu pedepsește Moldova prin Gazprom cu prețuri ridicate la gaze, iar de vină pentru problemele care au apărut sînt însăși autoritățile, care demonstrează dorința de a se îndepărta cît mai mult de Rusia, îi atribuie rolul unui fel de curte din spate a politicii sale externe și se alătură la tot felul de alianțe și platforme anti-ruse.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent, fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, relatează Noi.md.

"Unii experți fac isterie. Ei spun că Rusia ne pedepsește prin Gazprom, ne îngenunchiază, vrea să ne înrobească etc., etc.

Dar totul este mult mai simplu. Rusia a început pur și simplu să ne trateze ca pe un consumator obișnuit care are nevoie de produsele sale. Și vinde acest produs cu dorința de a obține un venit normal. Și atît. Dar voi ce ați așteptat? Ca în fiecare zi să demonstrăm dorința de a ne îndepărt a cît mai mult de Rusia, să ne alăturăm la tot felul de alianțe și platforme anti-ruse, să excludem total înalții oficiali de stat din procesul de negocieri, aruncînd în ultimul moment, în ultimul vagon al trenului care pleacă un viceprim-ministru care nu decide nimic. Și după aceasta să cerem o abordare specială?", a scris el pe pagina sa de socializare.

Alexandr Muravschi a menționat că planul de acțiuni prezentat al Guvernului sugerează că Guvernul intenționează și în continuare să acționeze în același mod, atribuind Rusiei rolul unui fel de curte din spate a politicii sale externe.


"Deci nu trebuie să vă supărați. Repet încă o dată, nimeni nu ne pedepsește. Primim ceea ce facem cu mîinile noastre. Vrem relații economice pragmatice? Poftim. Cele mai pragmatice relații se bazează pe legile simple ale pieței. Oare nu asta se învață la Harvard? Cred că cursurile privind rolul politicii în economie, rolul statului în reglementarea relațiilor economice și reținerea forțelor pieței atît în țară, cît și în politica externă au trecut pe lîngă urechile absolvenților noștri de la Harvard sau poate pur și simplu ei nu le-au înțeles. Așadar, nu mai învinuiți pe nimeni. Trebiue să lucrați și să recuperați timpul pierdut în zadar pentru o bună pregătire pentru sezonul toamnă-iarnă", a subliniat fostul vicepremier, fostul ministru al Economiei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X