Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3239
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Negocierile cu Rusia privind livrarea gazelor sînt întotdeauna un complex de probleme. Declarație

10 mai. 18:45   Economie
1418

Pentru negocierile cu Rusia privind livrarea gazelor naturale, trebuia de adunat o echipă bună de specialiști care să înțeleagă esența tuturor problemelor, deoarece, în general, de 30 de ani părțile negociază anume așa și întotdeauna exista un complex, un set de probleme.

O astfel de opinie a exprimat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Feodorova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .

"Noi avem destul de mulți specialiști. Da, desigur, unii dintre ei s-ar putea să nu aibă cea mai favorabilă percepție și imagine în societatea astăzi, dacă doriți. Dar, ca să fiu sincer, aș închide ochii la acest lucru, pentru că avem nevoie de calitățile lor ca specialiști, ca profesioniști în acest domeniu pentru a crea o anumită strategie normală a modului în care Moldova va obține un nou contract și în ce condiții, ceea ce este important pentru o parte și pentru alta. Adică, nu există lucruri inutile în această chestiune, absolut toate detaliile sînt importante acolo, chiar și o bună cunoaștere a psihologiei, o bună cunoaștere a modului în care totul funcționează acolo, cine este responsabil pentru aceasta. Repet, acest lucru nu a fost niciodată, de fapt, doar o problemă pur economică sau o problemă a gazelor", a spus el.

Potrivit lui Vlad Kulminski, în acest sens, am fi putut desfășura toate negocierile cu Rusia altfel.

"Adică am fi putut cu adevărat să creăm o delegație bună, să adunăm toți specialiștii și așa mai departe. Dar, pe de altă parte, există, strict vorbind, cîțiva factori care, de fapt, au forțat guvernul să acționeze așa cum a făcut-o atunci, pentru că exista o grabă uriașă, pentru că într-adevăr nu aveam timp. Poate că trebuia să începem pregătirea pentru acest lucru chiar și din timp. Dar în august anul trecut, toată lumea avea impresia că problema gazelor a fost rezolvată, că contractul privind gazele va fi prelungit automat. Și avea încrederea că nu există o astfel de problemă, cum ar fi o eventuală neprelungire a contractului gazelor", a declarat Vlad Kulminski, fost viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав