COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Năstase, despre cei 1,3 miliarde de lei pentru gaz: În stil Plahotniuc

29 noi. 2021,, 16:45   Economie
2190 5

Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, consideră nelegitimă și imorală decizia guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a aloca din bugetul de stat 1,3 miliarde de lei pentru plata gazelor furnizate de „Gazprom” în lunile octombrie-noiembrie curent.

Fostul partener politic al Maiei Sandu consideră că guvernarea ar fi acționat în acest caz „în stilul lui Plahotniuc”, transmite Noi.md cu referire la ziarulnațional.md.

„Duș rece pentru moldoveni. 1,3 miliarde de lei publici vor merge către „Gazprom”, din considerente „nobile”, în stil Plahotniuc și, evident, sub atenta supraveghere și pază a torționarilor, a slugoilor săi, procurorii din umbră și judecătorii recent promovați, cei ce au ținut „de șase” în atacurile raider, furtul miliardului sau spălătoria de zeci de miliarde de dolari ai mafiei rusești. În același timp, deputații și-au tras salarii mai mari decît învățătorii.

Guvernanții, campioni la a minți frumos poporul cu televizorul, consideră și asta un act de noblețe și onestitate. Atîta vreme cît creșterile veniturilor pedagogilor sînt mai mici decît cele ale unor demnitari vremelnici, orice fel de discuție despre un viitor predictibil, coerent, corect și sustenabil al societății noastre este lipsit de conținut”, a scris Năstase într-o postare pe Facebook.

În opinia fostului ministru de Interne, majoritatea parlamentară ar fi luat în ultima vreme cîteva „decizii halucinante”.


„Prin vot. Democratic, nu altfel. Aceste decizii sînt aparent legale, constituționale, au putere de lege. Cu alte cuvinte, cum s-a votat, așa va rămîne. Dar numai morale și legitime nu sînt. Despre abordări și asumări a fost dintotdeauna vorba în politicul moldovenesc. Despre onestitate și integritate, despre adevăr și meritocrație.

Despre acestea sau, mai bine zis, despre lipsa lor. Repet, atîta vreme cît creșterile veniturilor pedagogilor sînt mai mici decît cele ale unor vremelnici aleși, orice fel de discuție despre un viitor predictibil, coerent, corect și sustenabil al societății noastre este lipsit de conținut. Mă credeți sau nu, ne credeți sau nu, dar noi, cei din Platforma „DA”, nu am fi permis așa ceva niciodată”, a adăugat Năstase.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X