TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Năstase cere alocarea a 500 milioane lei pentru ajutorarea fermierilor

Președintele Platformei DA solicită Guvernului mjorarea sumei alocate pentru ajutorarea fermierilor, pe categoria primei grupe de culturi agricole, pînă la cel puțin 500 de milioane de lei, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, Andrei Năstase consideră oportună restructurarea, pe perioada de cel puțin un an, a tuturor datoriilor fermierilor afectați; dispunerea achitării reeșalonate de către agricultorii afectați de calamitate, timp de un an, a impozitelor și contribuțiilor aferente salariilor din contul TVA, acumulată în cont, transmite unimedia.info.

Agricultorii din țară, în special din centrul și sudul țării, protestează de cîteva zile, solicitînd sprijinul Guvernului, ca urmare a pierderilor enorme suferite în urma calamităților naturale din acest an, inundații și secetă.

Executivul a alocat, pînă acum, 200 milioane lei pentru compensarea pierderilor fermierilor și a cerut un credit de urgență extern pentru majorarea sumei alocate în acest sens.

Între timp, deputații au creat un grup de lucru pentru identificarea de soluții pentru remedierea situației din sectorul agrar.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load