Munca în Moldova, taxată mai puţin decît în majoritatea statelor europene

Munca în Moldova, taxată mai puţin decît în majoritatea statelor europene

Munca în Moldova este taxată mai puţin decît în majoritatea statelor europene, arată datele unui studiu prezentat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri.


Impozitul pe venit al persoanelor fizice este de 12%. Astfel, ţara noastră se plasează pe locul 7 din 42, cu unul dintre cele cele mai mici impozite pe venit din statele de pe continentul european. Cea mai ridicată taxă o plătesc suedezii, de circa 62%, iar cea mai mică, de 9%, muntenegrenii.


Cea mai mare cotă a contribuției asigurărilor sociale cumulate este plătită în Franța, de peste 59%, iar cea mai mică este de 8% în Danemarca. Moldovenii plătesc 24% și se află pe locul 10.


În ceea ce privește contribuția angajatorului, după reducerea făcută prin reforma fiscală, Moldova - cu 18% - a urcat la jumătatea clasamentului. Primul loc e ocupat tot de Danemarca, cu 0%, iar ultimul de Franța - cu 45%. 


În ceea ce priveşte contribuția asigurărilor sociale plătite de angajat, țara noastră se află pe locul 8, cu 6%.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load