Moldovenii profită de zboruri ieftine pentru vacanțe tematice în septembrie ©

Moldovenii profită de zboruri ieftine pentru vacanțe tematice în septembrie

Vara s-a sfârșit și odată cu ea s-ar părea că s-a terminat și sezonul concediilor, însă concetățenii noștri ne contrazic.

Agențiile turistice confirmă că mulți moldoveni preferă să-și petreacă vacanța pe litoral ori descoperind noi orașe tocmai în septembrie, datorită temperaturile blânde, turiștilor puțini și prețurilor reduse la hoteluri și, nu în ultimul rând, grație biletelor ieftine de avion.

Cele mai populare destinații pentru zboruri low-cost în septembrie

Conform datelor companiilor aeriene, mai mulți concetățeni au cumpărat bilete de avion cu destinații italienești: Parma, Bologna, Milano, Roma, Veneția, Verona, Catania, Londra. Tot în top este și Moscova. Aceasta se explică atât prin faptul că moldovenii se întorc la muncă în Italia și Rusia după vacanța lor de acasă, dar și prin faptul că Italia atrage turiștii printr-o multitudine de oferte tentante.

Astfel, capitala modei, Milano, seduce fashionistele autohtone cu noile colecții vestimentare semnate de designeri italieni și nu numai. E lucru știut că moldovencele sunt în pas cu tendințele curente, iar Milano propune pe durata lunii septembrie variate prezentări, defilări și show-uri de fashion. Bărbații amatori de viteză au profitat de bilete de avion low-cost la Milano pentru a urmări pe viu Campionatul de Formula 1 de pe cel mai rapid și periculos circuit din cursă – Monza (20 km distanță de Milano).

Alți moldoveni optează să zboare Chișinău-Roma, Chișinău-Veneția pentru city break-uri în condițiile unor temperaturi plăcute în septembrie și, totodată, lipsa cozilor infernale la principalele obiective turistice precum Colosseumul, Forumul Roman, Vaticanul, Palatul Dogilor sau Biserica Sfântului Marcu. 

O mare parte din concetățenii noștri totuși au ales zborurile ieftine ca să-și organizeze o vacanță la mare. Printre destinațiile de top se numără Egiptul, Maroc, dar și Antalya turcească, Rodosul grecesc, Barcelona spaniolă, Tenerife și Mallorca. Pe lângă băi de soare, precum și băi în apele sărate ale mării,  Rodos și Barcelona încântă turiștii noștri cu arhitectură veche, situri arheologice, casteluri medievale, muzee deosebite, mâncare gustoasă și o viață de noapte încinsă. Mai mult, în 11 septembrie este sărbătorită Ziua Națională a Cataloniei, iar Barcelona va fi scufundată în parade, concerte, carnavaluri și festivaluri de o săptămână precum Fiestas de la Mercè.

În același timp, Tenerife și Mallorca sunt comori pentru amatorii de a face scufundări alături de delfini și broaște țestoase și de a descoperi unele dintre cele mai frumoase și faimoase plaje din lume. Tenerife oferă senzații tari în timpul drumețiilor pe suprafața vulcanilor inactivi sau descoperii parcurilor cu papagali, maimuțe, cămile și show-uri cu balene, foci, delfini și alte animale. Plus, este Mecca sporturilor de apă precum surfing, windsurfing, kitesurfing, paddle board sau yachting.

Mai nou, moldovenii au descoperit  Albania ca și destinație de mare, datorită popularității acesteia printre turiștii italieni. Astfel, Albania ne propune două mări – Ionică și Adriatică, precum și plaje nedescoperite încă de hoarde de turiști, care ne permit o odihnă tihnită.

Încă o destinație tematică aleasă de moldoveni este Munchen. Zboruri ieftine din Chișinău, ce e drept cu escală, au fost puse la dispoziția amatorilor de bere care țin să participe la cel mai mare festival al berii din lume – Oktoberfest, care anul acesta se va petrece între 22 septembrie și 7 octombrie. Munchen este faimos și pentru nudism și surfing, potrivite după suprasaturația cu bere de calitate, se află la o oră distanță de unul dintre cele mai faimoase casteluri din lume care a inspirat desenele animate Walt Disney – Neuschwanstein. Totodată, bavarezii sunt și producătorii de mașini de clasă precum BMW, astfel încât amatorii de motoare cu siguranță și-au luat și bilete în muzeul BMW din Munchen, dar și pentru acces în cel mai mare muzeu din lume al descoperirilor în știință – Muzeul German al Științei și Tehnologiilor.

Septembrie se dovedește a fi o lună activă pentru companiile aeriene, iar moldovenii profită activ de promoții și low-costuri pentru a călători. Dar tu, cum începi toamna aceasta?

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Advertorial.

Mai multe

Sondaj Toate

load