Cazul Șor stiri: 599

Moldovatransgaz va contesta amenda aplicată de ANRE în valoare de 34 milioane lei

15 sep. 16:00   Economie
2054 0

Moldovatransgaz și-a exprimat dezacordul față de decizia ANRE de a-i aplica o amendă în valoare de aproape 34 de milioane de lei.

Reprezentanții Moldovatransgaz au declarat că vor întreprinde măsurile ce se impun pentru contestarea acesteia, în modul și în termenul stabilit de legislația în vigoare.

După cum s-a anunțat anterior, ANRE a sancționat financiare operatorului sistemului de transport al gazelor naturale (OST) Moldovatransgaz SRL cu o amendă în valoare de 33 milioane 996 mii 456 lei pentru nerespectarea obligațiilor legale de a asigura independența sa față de întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală, S.A. „Moldovagaz”, care se ocupă de furnizarea gazelor naturale.

Această cerință privind asigurarea independenței și separării OST al gazelor naturale este reglementată atît de prevederile Legii cu privire la gazele naturale, cît și de Pachetul Energetic III, iar nerespectarea acestei obligații atrage după sine aplicarea sancțiunii financiare, conform prevederilor Legii cu privire la gazele naturale.

În conformitate cu Hotărîrea Consiliului de Administrație al ANRE din 15 septembrie 2023, sancțiunea financiară impusă S.R.L. „Moldovatransgaz” va fi transferată în bugetul de stat.


Moldovatransgaz este subsidiara companiei Moldovagaz, care este controlată de gigantul rus Gazprom.

4
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?