AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Moldovagaz va formula poziția finală privind posibila scumpire a gazului după 20 ianuari

11 ian. 14:00   Economie
1945 0

SA „Moldovagaz” anunță că în prezent se analizează situația curentă și cea prognozată de pe piețele regionale de gaze naturale și de produse petroliere, care ar putea influența prețurile de achiziție în următoarele luni. Declarația companiei vine în urma conferinței vicepremierului Andrei Spînu.

Oficialul declara că Moldovagaz ia în calcul opțiunea majorării tarifului la gaz pentru consumatori, iar guvernul – posibilitatea oferirii unui suport suplimentar. Prin urmare, Moldovagaz anunță că poziția companiei cu privire la o posibilă ajustare a tarifului va fi cunoscută după 20 ianuarie, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Reprezentanții companiei spun că sunt concentrați pe încasarea plăților curente pentru gazele naturale furnizate consumatorilor în decembrie 2021. „Ceea ce este necesar pentru efectuarea plăților către SAP „Gazprom””, precizează sursa.

Cu privire la tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali, compania a declarat: „Poziția SA „Moldovagaz” referitor la o posibilă ajustare a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali, care este aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, va fi completamente formulată și publicată după data de 20 ianuarie a anului curent”, se arată în declarația companiei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав