Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Moldova va semna un acord în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru promovarea exporturilor în UE

3 noi. 2021,, 13:00   Economie
1332 1

Republica Moldova urmează să semneze cu Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM), un acord de cooperare în valoare de 3,8 milioane de dolari pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II).

Scopul proiectului este sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol, se arată într-o notă informativă a Parlamentului.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu suma de 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de pînă la 30 iunie 2023.


Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională și îl va propune plenului Parlamentului spre aprobare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X