Moldova va extinde cooperarea de producție cu Belarus

Moldova va extinde cooperarea de producție cu Belarus

Moldova intenționează să extindă cooperarea de producție cu Belarus.


Potrivit BelTA, o declaraţie în acest sens a fost lansată de ambasadorul Moldovei în Belarus, Viktor Sorocean, în cadrul ediţiei a 16-a a Forumului Economic de la Gomel, transmite Noi.md.


El a menționat că proiectele de cooperare industrială ar trebui să fie baza pentru dezvoltarea cooperării dintre Republica Moldova și Belarus.


În opinia lui Victor Sorocean, părțile nu utilizează pe deplin potențialul comerțului, cooperării și relațiilor industriale. „Proiectele de cooperare de producție care permit crearea de produse moderne cu valoare adăugată ridicată și furnizarea de locuri de muncă ar trebui să devină locomotiva colaborării noastre", a subliniat el.


În prezent, în Moldova funcţionează întreprinderi comune de asamblare. „Sîntem interesați nu numai de extinderea gamei de tractoare, automobile, mașini agricole asamblate, dar și de creșterea volumului acesteia", a spus diplomatul moldovean.


Potrivit acestuia, Moldova poate deveni pentru companiile din Belarus un punct de intrare profitabil și fiabil pe piața Uniunii Europene. Și una dintre căile în această direcție este crearea de întreprinderi industriale pe baza cooperării. Plantarea strugurilor moldovenești de soiuri noi în Belarus și construirea complexelor de produse lactate în Belarus, în conformitate cu experiența Belarusului, au fost aduse drept exemple de proiecte de perspectivă.


„Numai prin producere comună se pot obține produse de înaltă calitate și crește potențialul de export", spune Victor Sorocean.


Potrivit ambasadorului, un punct important de cooperare este și susținerea dialogului dintre reprezentanții cercurilor de afaceri din cele două țări, inclusiv prin participarea la evenimente economice. Diplomatul și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini propunerile privind proiectele comune promițătoare în diverse sectoare: agricultură, producția de semințe, construcții, transport, logistică, inovare și tehnologie și produse farmaceutice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load