X 
Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Moldova va beneficia de un grant de 1 miliard de yeni japonezi pentru achiziția dispozitivelor medicale

29 iun. 16:15   Economie
1266

Republica Moldova va beneficia de un grant de 1 miliard de yeni japonezi pentru achiziția dispozitivelor medicale moderne în cinci instituții medico-sanitare publice din țară.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării proiectului Acordului, încheiat prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de Consolidare a Sistemului Medical.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului de sănătate, respectiv fortificarea capacităților sectorului spitalicesc de diagnostic și tratatement. Cele cinci instituții medico-sanitare publice din Republica Moldova selectate pentru a beneficia de dispozitive medicale moderne sînt: IMSP Institutul de Medicină Urgentă, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Institutul Mamei și Copilului, IMSP Institutul Oncologic, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfînta Treime”. Respectivele instituții sînt de importanță strategică și acordă asistență medicală unui număr mare de persoane, inclusiv refugiaților din Ucraina. Necesitățile instituțiilor medicale au fost evaluate de către o echipă de experți din Japonia, care a stabilit lista de dispozitive medicale prioritare, agreată ulterior de către Ministerul Sănătății.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав