Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Moldova utilizează pe deplin platforma UE pentru achiziționarea comună de gaze naturale

2 iun. 16:45   Economie
1971 0

Republica Moldova intenționează să utilizeze pe deplin platforma Uniunii Europene pentru achizițiile comune de gaze.

Despre acest lucru a declarat secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, la întrevederea bilaterală cu Cristina Lobillo Borrero, Director al EU Energy Platform Task Force în cadrul Directoratului General pentru Energie al Comisiei Europene, în marja Conferinței Baku Energy Forum.

Oficialii au discutat despre experiența pozitivă a SA Energocom privind participarea în cadrul Platformei UE de achiziție comună a gazelor naturale.

S-a menționat faptul că Moldova este încrezută de potențialul acestui instrument, motiv pentru care dorim să-l utilizăm la capacitate deplină. În contextul în care țara noastră urmează să efectueze stocuri de gaze naturale de minim de 15% din consumul mediu anual, EU Energy Platform reprezintă o soluție foarte potrivită pentru aceasta.

Constantin Borosan a exprimat mulțumiri Uniunii Europene pentru suportul continuu și multilateral acordat țării noastre dea lungul timpului.


Suntem hotărâți și în continuare să creștem securitatea energetică a Moldovei pentru beneficiul cetățenilor”, a declarat el.

2
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?