Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Moldova și Ucraina vor deschide un punct de trecere a frontierei pe Nistru, lîngă Palanca

23 apr. 2018,, 12:10   Economie
4450 0

Moldova și Ucraina intenționează să deschidă un punct de trecere a frontierei pe Nistru, în vecinătatea satului Palanca, relatează Noi.md.

Acest lucru a fost discutat în cadrul şedinţei de la Ministerul Infrastructurii din Ucraina, care a avut loc cu participarea reprezentanților Administrației Porturilor din Ucraina (AMPU), La şedinţă s-a vorbit despre implementarea acordurilor încheiate în cadrul celei de-a 14-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene privind cooperarea comercială și economică, fiind propusă luarea deciziei privind deschiderea unui punct de trecere a frontierei pe rîul Nistru, la granița dintre Moldova și Ucraina, în vecinătatea localității Palanca.

"Potrivit calculelor preliminare ale părții moldovenești, acest lucru va oferi posibilitatea de a reîncărca anual 300-500 mii tone de cereale prin portul Belgorod-Dnestrovski. În acest scop, pregătim informații despre adîncimile garantate de pe rîul Nistru", a menţionat Serghei Bomciak, șeful filialei AMPU "Dnouglubitelinîi flot". De remarcat că din ianuarie pînă în martie 2018, Portul Belgorod-Dnestrovski a prelucrat 19,08 mii tone de încărcături cu cereale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?