Moldova și Tadjikistan vor organiza un forum de afaceri și vor extinde comerțul

16 mar. 15:00   Economie
1771 0

Moldova și Tadjikistan vor intensifica cooperarea comercială și economică dintre țări.

Despre acesta s-a discutat în cadrul întrevederii de la Dușanbe între Ambasadorul Republicii Moldova în Tadjikistan, Lilian Darii și Președintele comitetului de stat pentru investiții și gestionarea proprietății de stat din Republica Tadjikistan, Saadi Kodirzoda.

Această instituție este responsabilă de partea tadjică a Comisiei interguvernamentale moldo-tadjice pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică.

În cadrul evenimentului, oficialii au abordat subiecte ce țin de oportunitățile de impulsionare a cooperării comercial economice dintre statele noastre. La fel, dl Kodirzoda, a confirmat disponibilitatea părții tadjice de a găzdui reuniunea Comisiei interguvernamentale pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică, care urmează să aibă loc la începutul lunii aprilie, la Dușanbe.

În acest sens, sînt întreprinse toate acțiunile necesare pentru ca aceasta să fie una de succes și să aducă rezultate concrete, a menționat acesta.


De asemenea, la Dușanbe, Ambasadorului Lilian Darii a avut o întrevedere și cu Jamshed Jurakhon Jumakhonzoda, Președintele Camerei de comerț și industrie a Republicii Tadjikistan.

În contextul întrevederii, părțile, și-au exprimat convingerea că Republica Moldova și Republica Tadjikistan pot găsi nișele necesare pentru creșterea cooperării comercial-economice între întreprinzătorii din ambele state, un rol crucial, în acest sens avînd-o, disponibilitatea informației relevante despre, proiectele investiționale, prevederile legale și facilitățile fiscale.

În acest context, dl Jumakhonzoda, a subliniat disponibilitatea de a contribui la organizarea unui business forum pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova și de a identifica potențialii parteneri de afaceri în Republica Tadjikistan.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий