COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și Rusia vor majorara numărul autorizațiilor pentru transportul de mărfuri în 2020

Moldova și Rusia vor majorara numărul autorizațiilor pentru transportul de mărfuri în 2020

Moldova și Rusia s-au înțeles în privința majorării numărului de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pentru transportatorii din ambele țări pentru anul 2020 cu 1 mie de unități, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Economiei și Infrastructurii Moldovei, menționînd că la această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional care a avut loc la Chișinău.

În rezultatul discuțiilor, a fost obținută majorarea numărului autorizațiilor pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pentru anul 2020 cu 1000 unități.
Astfel, contingentul preliminar de autorizații pentru partea moldovenească în anul 2020 va constitui 16 000 autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri și 500 autorizații pentru transportul în/din țări terțe.


Pentru transportatorii ruși sunt prevăzute 15 mii de autorizații pentru traficul de marfă bilateral/tranzit și 1500 de permise pentru transportul în/din țări terțe.

În același timp, delegația rusă a declarat că transportatorii moldoveni vor folosi autorizații pentru transportul de marfă bilateral/tranzit în ordinea următoare: 8 mii de formulare ale acestor autorizații, numerele cărora vor fi anunțate de Ministerul Transporturilor din Rusia către Ministerul Economiei și Infrastructurii din Moldova, vor putea fi utilizate de către transportatorii moldoveni pentru transportul pe teritoriul Federației Ruse începînd cu 1 ianuarie 2020, următoarele 4 mii de formulare - începînd cu 1 iulie, iar celelalte 4 mii de formulare - începînd cu 1 octombrie 2020. La necesitate, va fi discutată problema acordării de autorizații suplimentare.

Delegația Republicii Moldova la ședința comisiei a fost condusă de Andrei Ciornîi, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, iar delegația rusă - deAlexei Dvoinîh, directorul general al Rosavtotrans.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load