Moldova și Rusia vor extinde cooperarea economică la nivel regional

Moldova și Rusia vor extinde cooperarea economică la nivel regional

Moldova și Rusia au semnat o serie de documente importante pentru extinderea cooperării economice și comerciale la nivel regional, transmite Noi.md


Potrivit Administrației regiunii Kursk din Rusia, în cadrul Consiliului de Afaceri Ruso-Moldovenesc de la Kursk, au fost semnate patru documente importante reciproc avantajoase.


Printre documentele semnate fac parte Planul de colaborare între Consiliul de afaceri ruso-moldovenesc și Camera de Comerț și Industrie a Moldovei pentru perioada 2019-2020, un acord privind cooperarea între Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Camera de Comerț și Industrie Kursk, un acord privind cooperarea dintre CCI a Moldovei și Camera de Comerț și Industrie Smolensk, un acord de colaborare între filiala găgăuză a CCI a Moldovei și Camera de Comerț și Industrie Pyatigorsk.


În general, delegați din 20 de regiuni rusești și Republica Moldova au participat la Consiliul de Afaceri Ruso-Moldovenesc. Şedinţa de ieşire extinsă a fost dedicată temei activității economice externe a regiunilor rusești pe segmentul moldovenesc. Evenimentul a avut loc în cadrul Anului Moldovei în Federația Rusă.


Printre invitații de onoare au fost: Președintele Comitetului CCI FR pentru integrare economică și Afaceri Economice Externe, Andrei Spartak, președintele Consiliului de Afaceri Ruso-Moldovenesc, Anatoli Coica, consilierul preşedintelui Moldovei, Serghei Mişin, ministrul-consilier pentru afaceri economice al Ambasadei Moldovei în FR, Oxana Greceanîi, vice- Președintele CCI a Moldovei, Mihail Bîlba.


Obiectivul principal al evenimentului a fost de a discuta cele mai bune idei și practici care ar putea da un nou impuls consolidării parteneriatului între regiunile din Rusia și Moldova.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load