COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Gazprom vor discuta despre datoria la gaze a Transnistriei

Agenția Proprietății Publice din Moldova, SA "Moldovagaz" și "Gazprom" intenționează să organizeze în curînd prima rundă de negocieri pe marginea proiectului acordului între guvernul Republicii Moldova și holdingul rus de gaze naturale, care, printre altele, se referă la decontarea datoriei pentru gazele livrate în regiunea Transnistreană.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de administrație al SA "Moldovagaz", Vadim Ceban, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova de la postul de televiziune "NTV Moldova".

El a menționat că proiectul acestui acord între guvernul Republicii Moldova și "Gazprom" a fost pregătit la nivelul Consiliului de administrație al SA "Moldovagaz" și acest document include mai multe articole, dintre care unul se referă la decontarea datoriei care aparține "Tiraspoltransgaz", și rezolvarea problemelor de bunuri.

Vadim Ceban a amintit că regiunea transnistreană, fiind unul dintre acționarii "Moldovagaz", este prezentată în organele de conducere ale companiei în baza Contractului de administrare fiduciară "Gazprom".

"De aceea, aici există problema relațiilor reciproce, inclusiv la acest Acord între Gazprom și Transnistria. Adică "Gazprom" trebuie să fie o verigă de legătură, inclusiv, ca acționar principal, pentru a rezolva problema, inclusiv în ceea ceea ce privește datoria. Săptămâna viitoare este programată prima rundă de negocieri în format "Gazprom" - Agenția Proprietății Publice - "Moldovagaz", conform acestui document, în ajunul pregătirii pentru reuniunea comisiei Interguvernamentale de cooperare comercial-economică între Moldova și Rusia, care va avea loc pe 2 octombrie, în format video, și acolo această problem va fi discutată", a subliniat directorul "Moldovagaz".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load