X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Moldova și China vor aprofunda cooperarea în domeniul agriculturii

8 iun. 17:15   Economie
1945 0

Moldova și China vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii și în alte sectoare.

Acest lucru s-a menționat în cadrul unei întrevederi pe care șeful Departamentului Relații Internaționale al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (Comitetului Central al PCC), Liu Jianchao, a avut-o joi la Beijing cu vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vladimir Bolea.

Potrivit Xinhua, părțile au făcut un schimb de opinii privind promovarea prieteniei, cooperării și dezvoltării relațiilor bilaterale dintre China și Republica Moldova.

După cum s-a anunțat anterior, viceprim-ministrul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, împreună cu Secretarul de Stat al MAIA, Andrian Digolean, se află într-o vizită de lucru în China în perioada 7-12 iunie.

Scopul vizitei este de a valorifica și aprofunda mecanismul de cooperare în sectorul vitivinicol.


În acest sens, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale al Republicii Populare Chineze vor semna un Memorandum de Înțelegere privind consolidarea cooperării în sectorul vinicol.

Suplimentar, agenda vizitei include un șir de întrevederi ale oficialilor moldoveni cu liderii chinezi, cu miniștrii agriculturii celor mai cunoscute țări producătoare de vin din lume, cu membrii comunităților științifice și de afaceri.

De asemenea, vor vizita mai multe crame, ferme specializate în creșterea bovinelor și întreprinderi agricole care au investit în sisteme de irigare moderne.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?