Moldova mizează pe atragerea de noi investiții azere

17 mai. 19:45   Economie
2243 0

Moldova mizează pe atragerea investițiilor azere în sectoare precum eficiența energetică, IT, logistică și transport.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihail Popșoi, în cadrul unei întrevederi la Baku prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, unde au discutat despre relațiile moldo-azere, perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar și situația din regiune, în contextul războiului din Ucraina.

Mihai Popșoi a declarat că, în ultimii ani, relațiile dintre Republica Moldova și Azerbaidjan au cunoscut o dinamică pozitivă și sînt bazate pe sprijin și respect reciproc.

„Azerbaidjan este un partener de încredere al Republicii Moldova. De-a lungul anilor, cele două țări au colaborat în mai multe domenii importante, de la comerț și energie la cultură și educație. sîntem recunoscători pentru sprijinul și prietenia poporului azer, precum și a conducerii sale și sîntem dispuși să continuăm dezvoltarea unui parteneriat mai strîns în anii următori” a punctat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

La rîndul său, Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, a menționat că Azerbaidjanul este deschis pentru intensificarea relațiilor moldo-azere. “Vrem să dăm un nou impuls acestei colaborări, inclusiv la nivel parlamentar”, a spus oficialul azer.


La Baku vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a participat la Sesiunea Specială a Milli Majlis al Republicii Azerbaidjan, dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Liderului Național, Heydar Aliyev.

„În calitate de reprezentant al Parlamentului Republicii Moldova și al poporului moldovean, ne onorează să fim parte a acestui eveniment comemorativ, celebrînd viața unui om care a contribuit la întărirea legăturilor dintre cele două state” a spus vicepreședintele Parlamentului în cadrul Sesiunii Speciale.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?