Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Moldova este interesată de prețuri stabile la gazul rusesc

26 mai. 10:15   Economie
1513

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, în materie de aprovizionare cu gaze, guvernul tinde spre stabilitate și diversificare a aprovizionărilor.

Moldova este interesată de revizuirea contractului cu Gazprom și de prețuri mai stabile la gaze. Așa a declarat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, într-un interviu pentru Jurnal TV.

„Vrem să înțelegem dacă este posibil să revizuim condițiile de plată prin negocieri, întrucît acestea sînt cele care ne creează probleme în acest contract [cu Gazprom]. <...> Într-o situație în care ar exista un tarif stabil iar prețul gazului nu s-ar schimba de la o săptămînă la alta, am fi avut mai puține probleme cu plata”, a spus Spînu.

Potrivit acestuia, viziunea guvernului cu privire la problema aprovizionării cu gaz este să lupte pentru stabilitate și diversificare a aprovizionărilor. În același timp, el a precizat că gazul rusesc este foarte competitiv și că Moldova nu îl va refuza.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав