TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova cere ajutor UE în recuperarea banilor furați din băncile moldoveneşti

Moldova cere ajutor UE în recuperarea banilor furați din băncile moldoveneşti

Moldova este interesată de aprofundarea cooperării cu Uniunea Europeană pentru realizarea reformelor ce reies din Acordul de Asociere și cere, de asemenea, ajutor în procesul de recuperare a banilor furați de băncile moldovenești în contextul fraudei bancare.


Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, în cadrul Consiliul Afacerilor Externe al UE, unde a participat la invitaţia înaltului reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, Federica Mogherini, transmite Noi.md.


Participanții la reuniune au discutat despre situația actuală din Moldova, programul de reforme şi prioritățile de politică externă a Chişinăului, sprijinul pentru realizarea prevederilor Acordului de Asociere şi activizarea cooperării cu instituţiile europene, dar şi cu fiecare stat-membru al UE.


Potrivit MAEIE, la discuţia informală cu miniștrii de externe, la care în premieră este invitat un ministru moldovean de externe, Nicu Popescu a informat în detaliu omologii săi europeni despre ultimele evoluții din Republica Moldova. O atenție specială el a acordat eforturilor de contracarare a fenomenului corupției, relansării procesului de reforme în baza Acordului de Asociere, deblocării accesului la programele de asistență externă și priorităților de politică externă.


În cadrul discuţiei, Nicu Popescu a declarat că „relansarea dialogului cu Bruxelles-ul oferă ţării noastre o nouă oportunitate ce permite aprofundarea cooperării Uniunea Europeană. Pentru a beneficia de această oportunitate din plin, ne vom concentra pe realizarea reformelor ce reies din Acordul de Asociere”.


Șeful MAEIE a pledat pentru activizarea cooperării atît cu instituțiile europene, cît și cu statele-membre, prin dinamizarea dialogului politic și realizarea proiectelor concrete. De asemenea, şeful diplomaţiei moldoveneşti a solicitat sprijinul partenerilor europeni în recuperarea banilor sustraşi din băncile moldoveneşti în contextul fraudei bancare.


Miniștrii de externe europeni i-au adresat o serie de întrebări lui Nicu Popescu cu privire la situația politică și economică din țara noastră, precum și prioritățile Guvernului în diverse domenii. A fost confirmată disponibilitatea de a acorda sprijinul necesar pentru eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load