COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova așteaptă noi investitori din Țările de Jos

Moldova așteaptă noi investitori din Țările de Jos

Moldova așteaptă noi investitori din Țările de Jos și este interesată de extinderea comerțului cu această țară.

Despre aceasta a declarat președintele Igor Dodon la întrevederea de lucru cu Roelof van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București, transmite Noi.md.
Părțile au discutat diverse aspecte ale relațiilor bilaterale, indicînd asupra necesității de consolidare a raporturilor comercial-economice și de atragere a investitorilor din Țările de Jos în Republica Moldova.
În prezent, în țara noastră activează cca 170 de întreprinderi cu capital olandez și această țară ocupă locul al doilea printre investitorii străini direcți.
Interlocutorii au constatat cu satisfacție dinamica ascendentă a relațiilor de colaborare în domeniul politic și cel juridic. Astfel, șeful statului a specificat faptul că Moldova și Regatul Țărilor de Jos au semnat 21 de acorduri care cuprind practic cele mai importante domenii de interes reciproc.
Igor Dodon a exprimat gratitudine conducerii Regatului Țărilor de Jos pentru susținerea acordată țării noastre în cadrul a patru programe guvernamentale: drepturile omului, bună guvernare și democrația, presa independentă, justiția și statul de drept.
În context, el a subliniat rolul important al Țărilor de Jos în susținerea eforturilor Republicii Moldova de a avansa pe dimensiunea integrării europene și, în special, în procesul de implementare a reformelor.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load