Moldova a sporit achiziţiile de gaze ruseşti

Moldova a sporit achiziţiile de gaze ruseşti

În anul 2018, comparativ cu anul precedent, Moldova a crescut volumul achizițiilor de gaze naturale rusești cu aproximativ 9%.


Aceşti indicatori rezultă din datele difuzate de către compania „Ukrtransgaz”, care asigură tranzitul de „combustibil albastru" rusesc în Moldova prin teritoriul Ucrainei, transmite Noi.md.


Potrivit informaţiilor sale, livrările de gaze naturale rusești spre Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, au ajuns la 2 miliarde 939,8 mln. de metri cubi, înregistrînd o creştere cu 8,6% față de anul 2017. 


În același timp, în decembrie, 2018, în comparație cu aceeași lună a anului precedent, tranzitul de „combustibil albastru" rus în Moldova a crescut cu 12,3% - pînă la 383,7 mln. metri cubi, lucru datorat creșterii consumului de gaze din țara noastră, cauzate de temperaturile aerului mai scăzute și creșterea numărului de consumatori.


Potrivit companiei "Ukrtransgaz", tranzitul gazelor naturale rusești spre Moldova prin teritoriul Ucrainei, în anul 2017, a alcătuit 2 miliarde 707,9 mln. de metri cubi.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load