Moldova a avertizat Ucraina privind interzicerea importul de produse lactate cu etichetare incorectă

Moldova a avertizat Ucraina privind interzicerea importul de produse lactate cu etichetare incorectă

Moldova a anunțat Ucraina că, începînd cu 1 octombrie 2019, va interzice importul în țară de produse lactate cu etichetare care nu corespunde noilor cerințe.


Acest lucru a fost anunțat de către mass-media ucraineană, menționînd că, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova a notificat Serviciului de Stat al Ucrainei cu privire la siguranța produselor alimentare și protecția consumatorilor cu privire la cazurile de nerespectare a cerințelor de etichetare a produselor lactate ucrainene, în conformitate cu legislația republicii, transmite Noi.md.


Potrivit anunțului de pe site-ul Serviciului de Stat pentru Alimentație, printre comentariile privind etichetarea produselor lactate: lipsa denumirii produsului alimentar în limba de stat; lipsa indicării importatorului produselor alimentare și nerespectarea dimensiunii scrisului de pe etichetă; absența după lista ingredientelor a informațiilor despre prezența sau absența substanțelor sau produselor care produc reacții alergice sau intoleranță.


În plus, autoritatea competentă a Moldovei a anunțat intrarea în vigoare începînd cu 29 septembrie 2019 a Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova din 7 martie 2019 "Cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate”. Documentul reglementează cerințele privind etichetarea produselor alimentare, atît a produselor lactate interne, cît și a celor importate.


"Începînd cu 1 octombrie 2019, Agenția Națională va aplica măsuri restrictive în ceea ce privește importul de produse lactate cu o etichetare care nu corespunde cerințelor legislative și normelor Republicii Moldova", a declarat Serviciul de Stat pentru Alimentație.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load