COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom privind posibilitatea livrării gazelor prin ocolirea Ucrainei

Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom privind posibilitatea livrării gazelor prin ocolirea Ucrainei

Există o înțelegere de principiu la nivel de ”Gazprom” și ”Moldovagaz” de a prelungi contractul de furnizare a gazelor naturale, începind cu 1 ianuarie 2020.

În cel mai scurt timp părțile urmînd să anunțe despre semnarea contractului. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în urma unei întrevederi avute astăzi cu Vadim Ceban, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”.

Totodată, Dodon a remarcat că există toate premisele de a reduce prețul de achiziționare a gazelor rusești, începînd cu anul 2020. "Am primit asigurări că tarifele pentru consumatorii finali, în anul curent, nu vor crește".


"Deși există speranța ca tranzitul gazului rus prin teritoriul Ucrainei va fi asigurat, semnarea contractului cu ”Gazprom” va prevedea și posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state, iar operatorii de sistem gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale pînă la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente.

De asemenea, Vadim Ceban m-a informat despre acțiunile întreprinse de companie în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Potrivit lui, specialiștii de sistem transport gaze din cadrul a 4 state - Moldova, Ucraina, România și Bulgaria, lucrează în direcția respectiva, delegația ”Moldovagaz” aflîndu-se în prezent la Sofia pentru discuții cu colegii săi de la ”Bulgartransgaz”", a declarat șeful statului.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit activitatea curentă a întreprinderii Moldovagaz. Pe moment la companie se desfășoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA “Moldovagaz”.

"Am salutat faptul că noua conducere a companiei întreprinde deja măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării acestor lacune și îmbunătățirea activității grupului de companii ”Moldovagaz” ", a subliniat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load