TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mold-street: Terenul pentru Arena Chișinău a fost pus în gaj pentru 43 de milioane de euro

Mold-street: Terenul pentru Arena Chișinău a fost pus în gaj pentru 43 de milioane de euro

Deputatul democrat Andrian Candu a spus că terenul pe care se construiește complexul Arena Chișinău aparține statului și nu este privatizat.

"Vreau ca cetățenii să știe că atît Arena, cît și pămîntul ... fie 10 hectare, fie 70 de hectare, sînt în proprietatea statului. Solicit actualui guvern să ducă proiectul pînă la capăt, nu doar să-l construiască, ci și să-l gestioneze, astfel încît cetățenii Republicii Moldova și locuitorii Chișinăului să poată folosi tot ce oferă infrastructura complexului", a declarat fostul președinte al Parlamentului, citează point.md, cu referire pe mold-street.com.


În plus, Andrian Candu menționează că proiectul, care ar trebui dat în exploatare în trei luni, este gata în proporție de 80%.

Cu toate acestea, datele cadastrale indică altceva. Astfel, terenul de aproximativ 70 de hectare de lîngă Stăuceni a fost împărțit în două terenuri: unul de 10 hectare, iar celălalt - mai mult de 59 de hectare. Ambele au fost transferate în august 2018 companiei SRL Arena Națională, fondatorul căreia este Ministerul Educației.

În noiembrie 2018, ambele terenuri au fost puse în gaj pentru suma de 43 de milioane de euro, iar beneficiarul este Sam Investment Company SRL, care face parte din grupul turc al companiei Summa, cu care, în august 2018, a fost semnat un acord de parteneriat public-privat pentru construirea complexului.

Cu alte cuvinte, terenul este al statului, dar dacă contractul va fi reziliat, turcii îl pot lua din contul datoriilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load