X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Modificările operate în Politica fiscală 2021, în vigoare de la 01 mai 2021

23 apr. 2021,, 10:30   Economie
747 0

Începînd cu 1 mai 2021, produsele alcoolice și cele din tutun introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, sînt pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum.

Modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz și poate fi consultat aici. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – pînă la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute, astfel încît deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliş de protecţie transparent, marcajele se aplică sub acest înveliş.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați de normele expuse supra să întreprindă din timp acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a asigura aplicarea acestora în procesul de producție pînă la momentul introducerii mărfurilor pasibile marcării pe teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий