Ministrul Finanțelor, reacție la informația că bugetarii ar putea rămîne fără tichete de masă

Ministrul Finanțelor, reacție la informația că bugetarii ar putea rămîne fără tichete de masă

Potrivit Mold-street, Ministerul Finanțelor a recomandat ca pe 1 ianuarie 2019 să fie suspendată acordarea de premii din economii și a tichetelor de masă pentru sectorul bugetar, motivul fiind legislația imperfectă. Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, a venit cu o reacție în acest sens.

„Noua lege a salarizării nu are cum să-i „lipsească” pe bugetari de tichete de masă din simplul motiv, că bugetarii nici pînă acum nu au beneficiat. Tichetele de masă se oferă de angajator (după dorința și după posibilitate) suplimentar și nu în detrimentul salariului existent. Deci, angajatorul dacă oferă un salariu de 5 mii de lei, de exemplu, ar putea oferi sub formă de tichete de masă o sumă de maximum 45 de lei pe zi, suplimentar. Respectiv, dacă vorbim de stat ca angajator pentru bugetari, abordarea noastră a fost să majorăm salariile (prin reforma respectivă - pentru unele categorii chiar esențial, fără precedent)”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de facebook.

Potrivit ministrului, mai bine să oferi angajaților mai mulți bani, decît tichete, care au o arie de valorificare relativ redusă.

 Totodată, Mold-street menționează că la ultima ședință din anul 2018, au fost semnalate și alte deficiențe și erori strecurate în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar: de la erori la coeficienți de salarizare pentru educatori, contabili și conducători de direcții, inclusiv șefii Direcțiilor finanțe din raioane, la includerea sau excluderea vechimii în muncă în calculul salariilor.

Ion Chicu a scris că vor fi analizate toate propunerile de amendare a legii, inclusiv cele care o vor pefecționa. „Orice lege e pasibilă de perfecționare și legea 270 nu este excepție”.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load