Ministrul finanțelor comentează protestul anunțat de un grup de oameni de afaceri

Ministrul finanțelor comentează protestul anunțat de un grup de oameni de afaceri

Ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, reacționează la protestul anunțatde Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor în legătură cu majorarea TVA-ului pentru agenții economici care activează în domeniul HoReCa.


Reprezentanții restaurantelor și localurilor se vor aduna marți, 13 august, în fața Parlamentului pentru a le cere deputaților să nu voteze pentru majorarea TVA-ului pînă la 20% pentru agenții economici care lucrează în domeniul HoReCa, transmite Tv8.md.


„Dreptul de a protesta este easențial într-o democrație. Înțeleg nemulțumirea celor din sectorul HoReCa care lucrează pe alb și care nu reușesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăți. Voi face tot posibilul să creăm mai multă concurență loială și să îi aducem pe cei din economia tenebră la lumină. Noi lucrăm deja asupra unei serii de măsuri care să încurajeze lucrul pe alb – de la loterii cu bonuri fiscale la controale intensive acolo unde au loc marile evaziuni fiscale”, a scris Natalia Gavrilița pe o rețea de socializare.


Ministra spune că va consulta pe larg agenții economici și societatea civilă pentru a găsi și alte măsuri (sustenabile pentru buget) care să susțină atît sectorul HoReCa, cît și consumatorii acestor servicii.


Reamintim că Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) a îndemnat localurile de agrement să-și sisteze astăzi activitatea cu începere de la ora 10:00, pentru 30 de minute, în semn de protest.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load