X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Ministrul Energiei: S-a creat impresia că bunăstarea în Republica Moldova depinde de prețul la gaz

22 mar. 2023,, 08:45   Economie
2362 0

Prețul gazelor naturale „nu contează pentru bunăstarea cetățenilor și dezvoltarea economică”, iar subiectul prețului pentru această resursă energetică „este o iluzie”.

Cel puțin asta susține ministrul Energeticii, Victor Parlicov, în cadrul unei emisiuni de la TVR.md, notează realitatea.

„Eu consider că subiectul prețului de gaze, a gazelor naturale, a sursei de achiziție a gazelor naturale a fost istoric, tradițional la noi excesiv politizat. Subiectul gazelor nu exercită atâta influență majoră asupra economiei, după cum este reprezentat și reflectat în spațiul public. Eu cred că asta a făcut parte din acea agendă a Federației Ruse de a creat percepția publică și impresia că Republica Moldova, bunăstarea în RM, bunăstarea oamenilor, a cetățenilor, toată depinde de gaz și de prețul la gaz. Această iluzie a fost în mare parte dezavuată și nu este vorba numai de R. Moldova. UE s-a trezit brusc că nu mai are 40% din gaze care veneau de la Gazprom și nu a colapsat. S-a dovedit că există viață și după Gazprom. Importanța gazului în economie este mai mică decât apare în spațiul public”, a spus Parlicov.

Amintim că tariful la gaze naturale pentru consumatori este acum de aproape 30 de lei pentru un m3, de aproape 6 ori mai mare decât acum doi ani.

1
0
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?