COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministrul Economiei, despre soarta așa-numitului program „Drumuri Bune”

Ministrul Economiei, despre soarta așa-numitului program „Drumuri Bune”

„Ne vom asigura că banii statului sînt cheltuiți transparent și nu sînt furați”. Astfel a comentat noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, soarta așa-numitului program „Drumuri Bune”, promovat cu mult fast de vechea guvernare.

„Denumirea este foarte ciudată. Toți vrem să avem drumuri bune, ideea e foarte bună, e frumoasă. Dar sînt mai multe întrebări. De unde luăm finanțări, pentru că era vorba de 2 miliarde, acum sînt 950 de milioane de lei. Transparența decizională, cine e gestionarul, cine sînt companiile, după care formulă se alocă banii? Am înțeles că a fost trimisă solicitare către primari privind drumurile care trebuie reparate. Au venit propuneri de 4 miliarde de lei”, a menționat Brînzan.

O decizie privind soarta acestui program va fi luată în următoarea perioadă, a menționat ministrul Economiei.


„Trebuie să ne asigurăm că banii statului sînt cheltuiți transparent și nu se furați. Lucrările finanțate pînă acum continuă, unele s-au sopat, finanțarea fiind suspendată.Trebuie rezolvată și sincronizarea fluxului de documente și bani care a fost neglijată cînd au avut loc comasarea ministerelor”, a mai spus ministrul Brînzan.

Guvernul Filip anunțase că, în cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2.600 km de drum, find prevăzut un buget de peste 2.7 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load